No, pa smo ga dočakali in preživeli – petek 13.

Za ene strah in trepet, za druge še en navaden dan in za nas tretje – najboljši dan tega tedna!

Mogoče se sprašujete zakaj. Pa da vam na kratko razložim, kateri dogodki so mi izjemno polepšali dan.

Najprej se je zgodilo na banki. Ne, na žalost nisem čudežno dobila kaj višjo plačo, ampak položnice je pa treba plačati in pa še kaj urediti. In čakam v dolgi vrsti. Pred mano in za mano sami upokojenci. Gospa pred mano se obrne proti meni, se mi nasmehne in prične pogovor z mano o različnih stvareh. In tako čakanje na vrsto hitreje mine. Tik preden pa zapustim banko me ta ista gospa ustavi in mi reče: “Hvala za pogovor. Želim ti še naprej krasen dan!” Mi nameni še iskren nasmeh in se razideva.

Na poti do službe sem nujno morala tankati… In sem se ustavila na tisti bencinski črpalki (glej prejšnjo objavo). Na blagajni je bil spet tisti prodajalec. Pred mano je bila vrsta, a on me je zagledal in me vprašal v pričo drugih: “A si kaj boljše?” Bilo mi je malce nerodno, saj so se vsi obračali proti meni, jaz pa sem sramežljivo, z nasmehom na obrazu pokimala.

V službi sem si skuhala kavico in odšla ven na en cigaret pred pričetkom dela. Nakar se mi na roko usede pikapolonica. In obstoji za minuto, da sem jo res videla, in nato odleti. ?

Ker sem si zadala cilj, da dokončam s prevajanjem prijateljeve knjige do tega petka, sem po službi to tudi dejansko naredila. Ob 23.23 sem končala. Na petek 13.!

Kaj me je ta dan naučil? ?

Ni pomembno, kateri dan je, ampak je pomembno, kaj iz njega naredimo in se naučimo. In ta dan, ta strašen petek sem se naučila:

  • Kako pomembno je biti dober, prijazen in hvaležen. ?
  • Kako lahko že samo z nasmehom in s pogovorom ter s pozornostjo nekomu polepšamo dan. ?
  • Kako lahko z vztrajnostjo in s trmo dosežemo vse zastavljene cilje – tudi “nemogoče”! ?
  • Sreča in uspeh nas povsod zasledujeta, samo VIDETI ju moramo. ?

Tebi, ki to bereš, želim nepozaben dan! Naredi čim več iz njega. Iz vsakega dneva. Živi za zdaj. Živi za danes.

Hvala, ker si!

Z ljubeznijo,

Evelyn ❤️